دانلود کار تحقیقی جزایر سه گانه ایران (رشته حقوق)
- توضیحات
- دسته: سایر مطالب
- منتشر شده در 21 خرداد 1394
- نوشته شده توسط مدیر
- بازدید: 3345
فهرست مطالب
چکیده
کلید واژه
مقدمه
فصل اول:كليات
مبحث اول:تعریف مفاهیم
گفتار اول:ژئوپولیتیک
گفتار دوم:جغرافیای سیاسی
گفتار سوم :امنیت
مبحث دوم:تاريخچه
گفتار اول:پيشينه ايراني جزاير
بند اول:بازپس گيري جزايرتوسط ايران
گفتار دوم:مذاکره در مورد هر سه جزيره
بند اول:ابوموسي
بند دوم:تنب بزرگ
فصل دوم:بررسي حقوقي مالكيت بر جزاير و اختلافات ايران و امارات در اين باره
مبحث اول:اثبات مالکیت ایران بر اساس حق تاریخى و بین المللى
گفتار اول:حق تاریخى
گفتار دوم:حق بین المللى
گفتار سوم:تاثیر و تاثر مالکیت ایران بر این جزایر
مبحث دوم:بررسی اختلاف، از دیدگاه حقوق بین الملل
گفتار اول:مسأله حاکمیت
گفتار دوم:اشغال یا بازپس گیری جزایر
نتیجه گیری
منابع
چکیده:
موقعيت استراتژيك جزاير سه گانه در دهانه ورودي خليج فارس موجب گرديده است كه اين جزاير از روزگار باستان به عنوان بار اندازهاي ميان راهي مورد استفاده تجار ايران و بين النهرين مطرح بوده است. در اين دوره طولاني جزاير سه گانه همواره تحت نظارت حكام مناطق مركزي ايران بوده است. با ظهور اسلام اگرچه حاكميت حكومت مركزي ايران تا مدتي قطع گرديد، اما همچنان تجار ايراني نقش فعالي در تجارت اين منطقه داشته اند. با ظهور حكومت هاي ايراني تسلط ايران نه تنها بر تنگه هرمز و جزاير آن بلكه بر عمان و سواحل بحرين نيز مسلم گرديد، اين وضع در دوره هاي بعد با واسطه حكام سيراف، كيش، هرموز و غيره ادامه يافت. پرتغالي ها نيز بر ايراني بودن اين جزاير تاكيد دارند. پذيرش حاكميت ايران به جزاير سه گانه از سوي استعمار گران تا آغاز قرن بيست ادامه يافت تا اينكه ظهور رقابت هاي سياسي و اقتصادي در خليج موجب ناديده گرفتن حق حكميت ايران در سال 1903م/1320ه ق شد. دولت انگلستان قواسم را وادار به برافراشتن پرچم خود بر جزاير نمود. از اين پس بحث جزاير سه گانه آغاز گرديد و در سراسر دوران قاجار و پهلوي بحث جزاير سه گانه از مهمترين مناقشات سياسي ايران و انگلستان بود تا آنكه در سال 1971 همزمان با خروج رسمي انگلستان از خليج فارس طي يك معاهده رسمي جزاير به آغوش ايران بازگشت.
کلید واژه:
جزایر سه گانه،تاریخچه،امنیت
مقدمه:
در خلیج فارس، نزدیک به 130 جزیره کوچک و بزرگ وجود دارد که درباره حاکمیت بر بعضی از آنها، بین کشورهای کرانه اش اتفاق نظر وجود ندارد. یکی از پرهیاهوترین مسائل، مربوط به ادعاهای امارات عربی متحده نسبت به جزایر ایرانی تنب کوچک و بزرگ و ابوموسی می باشد. بدیهی است که ماهیت چنین ادعاهایی نمی تواند غیرسیاسی باشد؛ هر چند که ادلّه ای سست و بی بنیان هم بر آن اقامه شود. برای روشن نمودن حق ایران در ادعاهای یاد شده، بررسی جوانب تاریخی و حقوقی مسأله در چهارچوب قواعد و اصول حقوق بین الملل، مستندا به منابع فرانسوی و انگلیسی، می تواند ابزاری برای دفاع از امنیت، حاکمیت و منافع ملی ایران باشد. ثبات و منافع منطقه ای در مقایسه با آزمندیهای ژئوپلیتیک کهنه درون عربی، اولویت داشته، همکاری میان ایران و دولتهای عرب منطقه، زمانی ممکن است که منافع ملی، پیش از منافع ژئوپلیتیک قدرتهای بزرگ، در نظر گرفته شود. مرحله جنگ مذهبی و مرحله برانگیختن انگیزه های قومی، از آن جمله است.طرح مسأله قومیتها در منطقه خلیج فارس، به شکل «پان ایرانیسم» و «پان عربیسم» صورت گرفت و طرح «اشغال» جزایر ابوموسی و تنب کوچک و بزرگ توسط ایران را در سال 1971 میلادی، می توان آخرین توطئه امپریالیسم در این خصوص دانست.این جزایر با جمعیت کم، در دهانه خلیج فارس و تنگه هرمز قرار دارد و منشأ اختلاف میان ایران و امارات متحده عربی است. مسائل مهم ناظر بر این سه جزیره عبارت است از:
1. قلّت جمعیت و فقدان تاریخ مکتوب سه جزیره.
2. مشخص نبودن وضعیت حقوقی سه جزیره و طرفداری بریتانیا از حاکمیت امارات بر جزایر.
3. مشخص نبودن اسناد و مراودات سیاسی ارائه شده توسط بریتانیا درباره جزایر.
4. قلّت پژوهش در خصوص جزایر مزبور.
بر این اساس، در نوشتار کنونی، ابتدا به بررسی موقعیت جغرافیایی و تاریخی جزایر می پردازیم و سپس به مسائل مختلفی از جمله اهمیت و تأثیرات آن و موقیت آن در زمان قاجار و پهلوی اشاره ای خواهیم داشت.
براي راهنمايي مي توانيد با يکي از موارد زير تماس بگيريد
ايميل :
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
(پشتيباني 24 ساعته)
تلفن تماس : 09104561172 (پشتيباني 24 ساعته)
دانلود فايل