حقوق قتل در فراش (کار تحقیقی رشته حقوق)
- توضیحات
- دسته: سایر مطالب
- منتشر شده در 21 خرداد 1394
- نوشته شده توسط مدیر
- بازدید: 2971
فهرست مطالب:
چکیده
واژگان كليدي
مقدمه
فصل اول:
کلیات
مبحث اول:تعاریف اولیه
گفتار اول :تعاریف لغوی و اصطلاحی
گفتار دوم:بررسی تاریخچه ای موضوع
بند اول:بررسی تصویب قانون
بند دوم:بررسی قتل در فراش در تمدن های اولیه
گفتار سوم :بحث و بررسي
بند اول: مرحله ثبوتي
بند دوم : وجود علقه زوجيت
بند سوم :مشاهده زن و مرد اجنبي در حال زنا توسط شوهر
بند چهارم : ارتكاب قتل در حين مشاهده عمل زنا
بند پنجم : علم به تمكين
مبحث دوم:سیری در مبانی حقوق ماده 630
گفتار اول :ماده 630 و سابقه تاریخی آن
گفتار دوم :حکم موضوع در قانون جزای فرانسه
گفتار سوم :ماخذ و مبنای ماده 179 قانون مجازات
گفتار چهارم :تحلیل ماده 630 قانون مجازات اسلامی
فصل دوم:
بررسی فقهی قتل در فراش
مبحث اول :فقه و قتل در فراش
گفتار اول:بررسی نظریات فقها
گفتار دوم:بررسی نظر امام خمینی(ره
گفتار سوم :روایات و قتل در فراش
گفتار چهارم :شهود و قتل در فراش
گفتار پنجم : قتل در فراش و احصان
گفتار ششم : دفاع مشروع
نتیجه گیری
منابع
چکیده:
بر اساس ماده 630 ق.م.ا.: «هرگاه مردی همسر خود را در حال زنا با مرد اجنبی مشاهده کند و علم به تمکین زن داشته باشد، میتواند در همان حال آنان را به قتل برساند». این ماده اقتباس ناقصی از مسالهای در «تحریر الوسیله» امام خمینی (ره) است. زیرا فقط بخشی از مسأله که مربوط به عالم اخلاق میشود را به ماده 630 ق.م.ا تبدیل نموده و نسبت به بخش حقوقی که همان لزوم اقامه شهود برای اثبات زنا میباشد، سکوت اختیار کرده است. با انشای این ماده به جای ترغیب به گذشت و خویشتنداری, افراد را تشویق به قتل نموده است! در حالی که در کلام فقها چنین ایرادی نیست؛ زیرا فقها اصل در این مسأله را بر قصاص نهادهاند و زوج برای تبرئه از اتهام قتل عمدی مستوجب قصاص باید یا شاهد بیاورد یا ولی دم، وی را تصدیق نماید؛ ولی در ماده 630 ق.م.ا. اصل, بر جواز قتل در فراش است.در این کار تحقیقی سعی شده است در فصل اول بحث حقوقی قضیه را مورد بررسی قرار دهیم و در فصل دوم بحث فقهی کار را بررسی کنیم.
واژگان كليدي:
قتل در فراش، روايات، فقها، حدود، دفاع مشروع، قانون مجازات اسلامي.
مقدمه:
اصطلاح قتل های خانوادگی یک اصطلاح عمومی است که شامل مصادیق متعددی می شود. در حالت کلی به قتل هایی که در یک خانواده با روابط خویشاوندی سببی و نسبی نزدیک واقع می شود به نحوی که یکی از اعضا اقدام به کشتن عضو دیگری مینماید قتل خانوادگی می گویند . غالب ترین مصادیق این قتل ها، قتل زن توسط شوهر و برعکس است که از قتل های خانوادگی با آمار بالا محسوب می شود و از نظر عرفی و لغوی نیز به محض طرح قتل خانوادگی، این نوع از قتل به ذهن متبادر می گردد و در واقع رایج ترین نوع قتل خانوادگی است.
البته آمارها حکایت از این مساله دارد که اعتیاد و خیانت زن به شوهر و برقراری روابط نامشروع با فرد غریبه از علل اصلی این نوع قتل ها است. از نظر قوانین موضوعه این نوع قتل در صورت عمدی بودن موجب قصاص است که این قصاص با پرداخت تفاضل دیه از جانب اولیای دم مقتوله به قاتل صورت خواهد گرفت . براساس ماده ۶۳۰ قانون مجازات اسلامی اگر مرد همسر خویش را در فراش با مرد اجنبی ببیند و آنها را به قتل برساند ، قصاص و دیه از وی ساقط می شود البته این مهدورالدم بودن مقتولان نسبت به شوهر باید با شرایط خاصی به اثبات برسد( قتل در فراش / دکتر محمد جعفر حبیب زاده) که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.
از آنجا که شارع مقدس کیفر اصلی قتل عمد را قصاص تعیین کرده است، بین قتلهای ناموسی با دیگر انواع قتل قائل به تفکیک نشده است و به این ترتیب رسیدگی به آن و مجازات آن تابع اصول کلی و قواعد عام حاکم بر قتل عمد است. اما بر این قواعد عام به موجب مواد ۲۲۰ و۶۳۰ ق.م. ا دو استثناء وارد شده است که هر دو مستقیماً از قول اتفاقی فقهای شیعه استخراج شده اند: ۱ قتل فرزند توسط پدر. ۲ قتل در فراش اجنبی. در حقیقت می توان ادعا کرد که تنها مواردی که بطور غیرمستقیم انواع خاصی از قتلهای ناموسی موضوع قانون قرار گرفته است همین دو مورد است
براي راهنمايي مي توانيد با يکي از موارد زير تماس بگيريد
ايميل :
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
(پشتيباني 24 ساعته)
تلفن تماس : 09104561172 (پشتيباني 24 ساعته)
دانلود فايل