کار تحقیقی اهدای گامنت و جنین در حقوق مدنی
- توضیحات
- دسته: رشته حقوق
- منتشر شده در 21 آذر 1392
- نوشته شده توسط مدیر
- بازدید: 3682
چکیده:
برابر ماده 1 قانون ياد شده، صاحبان جنين بايد اولاً زن و شوهر قانوني و شرعي باشند و به ديگر سخن، جنين اهداي از اسپرم و تخمك زن و شوهر قانوني حاصل شده باشد؛ ثانياً جنين اهدايي از تقليح خارج از رحم حاصل شده باشد؛ ثالثاً زوجين صاحب جنين كتباً با انتقال آن موافقت نمايند.
با توجه به كلمات «اهداء جنين» و «جنين اهدايي» و «زوجين اهداگيرنده » كه در قانون به كار رفته است به نظر مي رسد كه قانون خريد و فروش جنين را نپذيرفته است و اين با اصل حرمت شخصيت انسان، حتي در مرحله جنيني، و غير قابل معامله بودن آدمي سازگار است. در حقوق فرانسه هم كلمه don به كار رفته كه مقيد همين معني است. به نظر مي رسد كه اهدا در اينجا يك عمل حقوقي غيرمالي است و از مقوله «هبه» كه از قراردادهاي مالي و سبب تمليك مجاني مال مي باشد به شمار نمي آيد. در هبه يك نفر مالي را مجاناً به ديگري تمليك مي كند (ماده 795 ق.م) در حالي كه در اهداء جنين موضوع اهدا مال نيست، تا قابل هبه و تمليك باشد. بنابراين مي توان گفت اهداء جنين كه به قصد و رضاي دو طرف نياز دارد يك قرارداد غيرمالي است.
مقدمه:
قانون مدني و اهداي جنين
براي حل مشكل زوجين نابارور و تأمين خواسته آنان در 2/4/82 قانون نحوه اهداء جنين به زوجين نابارور به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد كه در 8/5/1382 مورد تأييد شوراي نگهبان واقع شد و در روزنامه رسمي شماره 17033 مورخ 29/5/82 منتشر گرديد. اين قانون كه داراي 5 ماده است در مقايسه با قوانين كشورهاي پيشرفته به ويژه قوانين فرانسه بسيار ابتدايي و ناقص است؛ ليكن از لحاظ اينكه مسأله انتقال جنين را تا حدي حل كرده و قواعد و ضوابط تازه اي آورده و تحولي در حقوق ايران ايجاد كرده قابل توجه است. در اين قسمت به بررسي اين قانون خواهيم پرداخت:
قانون نحوه اهداي جنين به زوجين نابارور
ماده1- به موجب اين قانون كليه مراكز تخصصي درمان ناباروري ذيصلاح مجاز خواهند بود با رعايت ضوابط شرعي و شرايط مندرج در اين قانون نسبت به انتقال جنين هاي حاصله از تقليح خارج از رحم زوج هاي قانوني و شرعي پس از موافقت كتبي زوجين صاحب جنين به رحم زناني كه پس از ازدواج و انجام اقدامات پزشكي ناباروري آنها (هر يك به تنهايي يا هر دو) به اثبات رسيده اقدام نمايند.
ماده2- تقاضاي دريافت جنين اهدايي بايد مشتركاً از طرف زن و شوهر تنظيم و تسليم دادگاه شود و دادگاه در صورت احراز شرايط ذيل مجوز دريافت جنين را صادر مي كند:
الف- زوجين بنا به گواهي معتبر پزشكي، امكان بچه دار شدن نداشته باشند و زوجه استعداد دريافت جنين را داشته باشد.
ب- زوجين داراي صلاحيت اخلاقي باشند.
ج- هيچ يك از زوجين محجور نباشند.
د- هيچ يك از زوجين مبتلا به بيماري هاي صعب العلاج نباشند.
هـ- هيچ يك از زوجين معتاد به مواد مخدر نباشند.
و- زوجين بايستي تابعيت جمهوري اسلامي ايران را داشته باشند.
ماده3- وظايف و تكاليف زوجين اهداء گيرنده جنين و طفل متولد شده از لحاظ نگهداري و تربيت و نفقه و احترام نظير وظايف و تكاليف اولاد و پدر و مادر است.
ماده 4- بررسي صلاحيت زوجين متقاضي در محاكم خانواده، خارج از نوبت و بدون رعايت تشريفات آيين دادرسي مدني صورت خواهد گرفت و عدم تأييد صلاحيت زوجين قابل تجديد نظر مي باشد.
ماده 5- آئين نامه اجرايي اين قانون ظرف مدت سه ماه توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با همكاري وزارت دادگستري تهيه و به تصويب هيئت وزيران خواهد رسيد.
چکیده
مقدمه
فصل اول
تعاريف و كليات
گفتار اول تشريفات اهداء جنين
گفتار دوم ماهيت و شرايط پذيرش نسب
گفتار سوم منشأ انتساب فرزند به پدر
گفتار چهارم منشأ انتساب فرزند به مادر
فصل دوم
بررسي مباني حقوقي اهداي گامت و جنين ( حكم وضعي)
شرايط اساسي صحت قراردادهاي درمان ناباروري
گفتار اول : قراردادهاي اصلي درمان ناباروري
گفتار دوم : قراردادهاي مقدماتي يا تبعي- قرارداد تهيه گامت و جن
گفتار سوم : قرارداد استخراج، فراوري، درمان و نگهداري گامت و جنين
شرايط و موانع تشكيل قرارداد
گفتار چهارم ماهيت حقوقي اهداي گامت و جنين
نتيجه گیری
منابع
Format : Word | Pages : 66
برای خرید و یا راهنمایی می توانید با یکی از موارد زیر تماس بگیرید
ایمیل :
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
(پشتیبانی 24 ساعته)
تلفن تماس : 09104561172 (پشتیبانی 24 ساعته)
قیمت: 10000 تومان
دانلود فایل