ورود

ورود به حساب کاربری خود

نام كاربري *
رمز عبور *
من را به خاطر داشته باش
');

پروژه های من

دانلود کار تحقیقی حقوق کودک

چکیده:

جوانان، جمعیت معتنابهی را در سطح جهان تشکیل می دهند. تخمین زده شده است که در فاصله سالهای 1960 تا 2000، افراد گروه سنی 15 تا 24 ساله از 419 میلیون نفر به 000/000/280/1 بالغ خواهد گردید. بیشترین رقم از این تعداد در کشورهای جهان سوم هستند و در کشور ما ایران حدود 3/1 جمعیت را تشکیل می دهند نمی توان جمعیت فعال را نادیده گرفت.از طرف دیگر، خانواده اولین نهادی است که در آن کودک دیروز و نوجوان امروز به تدریج با هنجارهای گروهی جامعه هم نوا می گردد.در این کار تحقیقی بر آن هستیم که حقوق مربوط به کودکان را در قانون مجازات قدیم و جدید بررسی کنیم و نقاط قوت و ضعف قانون مجازات اسلامی جدید را مورد بررسی قرار دهیم در این رابطه به کنوانسیون بین المللی حقوق کودکان و متطبیق جزئی آن با حقوق کودک در ایران نیز اشاره ای خواهد شد.از طرف دیگر ضرورت این تحقیق بررسی مشکلاتی است که موجودیت جامعه را مورد تهدید قرار می دهد. در واقع بررسی ها نشان می دهند که مجرمین بزرگسال همان بزهکاران جوان و نوجوان هستند که انحرافات دوره نوجوانی آنها ادامه یافته است.

مقدمه:

حقوق کودک از دیدگاه روانشناسی از نیازهای اساسی کودکان است که اگر برآورده نشوند، به سلامت جسمی و روانی آنان آسیب میرسد و از این رو تحقق آن ها امری ضروری است و از آن جا که کودکان به علت شرایط سنی خود، از دستیابی به حقوق خویش ناتوانند، وظیفه بزرگسالان است که در این زمینه باید تلاش کنند.مجموعه این حقوق و تعهد بزرگترها در تحقیق آن، در پیمان نامه ی حقوق کودک که حاصل ده سال تلاش کارشناسان کشورهای مختلف در رشته های مرتبط بود با نگرشی علمی، انعطاف پذیر و جامع، به روشنی آورده شده است.جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۷۳ پیمان نامه ی حقوق کودک را پذیرفت و در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. از آن سال تاکنون هجده  سال می گذرد اما ما هنوز با چالشهای متعددی رو به رو هستیمسالهاست که پدیدة حقوقی، اجتماعی حمایت از اطفال بزهکار محور اقدامات عملی و پژوهشی  دانشگاهیان، پژوهشگران علاقمند، سازمان‌ها و نهادهای مدنی فعالی است که در راستای دفاع از حق و حقوق کودکان و نوجوانان حتی در موقعیت بزهکاری (بزه‌دیدگی پنهان) قدم برمی‌دارند، قلم می‌زنند و ندا سر‌می‌دهند که، دوران قانون‌گذاری در خلاء به دور از یافته‌های نوین علمی به سر رسیده لذا قانون‌گذار (کیفری) می‌بایست آراء و نظریات معتبر در حوزة بزه‌دیده شناسی و جرم شناسی را پیشانی امر تقنین قرار دهد.امروزه متأثر از افکار و عقاید نهضت دفاع اجتماعی از حقوق کودکان و نوجوانان در غالب کشورها، قوانین حمایتی ویژه‌ای به تصویب رسیده است. سال ۱۹۵۹ میلادی مجمع عمومی سازمان ملل اعلامیه ی جهانی حقوق کودک را منتشر نمود که مطابق این سند بین‌المللی کودک باید از حمایت‌های خاص برخوردار گردد با تدوین قوانین، امکانات و تسهیلاتی فراهم شود تا طفل در محیطی امن، آزاد و مناسب رشد نماید. در هنگام بازداشت یا زندانی نمودن یک کودک می بایست ضمن تأمین نیازهای انسانی، وی جدا از افراد بزرگسال نگهداری شود چنین کودکی حق برقراری تماس و ملاقات با خانواده، دسترسی سریع به مشاور حضوری را داراست مگر در مواردی که مصالح کودکی غیر آن را اقتضاء کند.در اسلام براساس حدیث پیامبر اسلام (ص)که ‌فرموده‌اند: رُفع القلم عن الصبی ... سیستم مجازات کودکان از نوع تأدیبی در نظر گرفته شده است.خوشبختانه قانون مجازات اسلامی جدید با بکارگیری رژیم‌های حقوقی تعدیل، تبدیل و تخفیف مجازات تا تسلیم کودک خاطی به اولیاء و اشخاص ذیصلاح تربیتی در صورت عدم احراز صلاحیت والدین، نوید دهندة غلبه نگاهی است که هدف از اجرای مجازات کودک و نوجوان مجرم اصلاح و تربیت متناسب با سن، جنس، اوضاع و احوال ارتکاب و سوابق خانوادگی اوست همچنین با قضازدایی و افزایش سن مسئولیت جزایی نوجوانان بزهکار تا ۱۸ سالگی تدابیر حمایتی متعددی را با ویژگی اصلاحی و تربیتی وضع نموده است این تحول نوین با رویکری آینده‌نگر از رهگذر اعمال اقدامات تأمینی و تربیتی هم اسباب بازگشت مجرم را به زندگی سالم اجتماعی فراهم خواهد کرد هم این که با توجه به آموزه‌های حقوق بشری و جرم شناختی پاسخ‌های بدون تکیه صرف به کیفرهای سنتی بویژه شیوة سالب آزادی، مقام قضایی را مخیّر نموده تا از رهگذر، اخطار، تذکر، اخذ تعهد، تسلیم طفل بزهکار به خانواده پاسخ‌ اصلاحی مناسبی برای کودک بزهکار در نظر گیرد.

اهمیت و ضرورت تحقیق:

بررسی قانون مجازات اسلامی جدید مصوب 1390 و بررسی نکات مثبت و منفی این قانون در تمامی جهات دارای اهمیت و ضروت است از این رو با توجه به این نکته که حقوق کودک یکی از ارکان اصلی قانون مجازات را تشکیل می دهد اهمیت این موضوع را به اثبات می رساند.

مقدمه

اهمیت و ضرورت تحقیق

سابقه تحقیق

اهداف تحقیق

ساماندهی تحقیق

روش تحقیق

فصل اول:

کلیات و بررسی حقوق کودک در قانون مجازات اسلامی قدیم

مبحث اول:تعاریف و مفاهیم

گفتار اول:تعریف کودکی و دوره کودکی

بند اول ضرورت کنوانسیون حقوق کودکان

گفتار دوم:تاریخچه و مراحل تصویب کنوانسیون

بند اول محتوای كنوانسیون

بند دوم ابعاد مختلف كنوانسیون

بند سوم ساز و كار نظارتی كنوانسیون

گفتار سوم نقش دولت ها در کنوانسیون

بند اول وضعیت برخی از کشورها، نسبت به کنوانسیون حقوق کودک

مبحث دوم حقوق کودک در ایران(قانون مجازات اسلامی قدیم)

گفتار اول تاریخچه تصویب

گفتار دوم ایران و کنوانسیون حقوق کودک

گفتار سوم موانع اجرای کامل کنوانسیون در ایران

گفتار چهارم: کنوانسیون حقوق کودک  و حق شرط ایران

بند اول عناصر اساسی حق شرط

بند دوم اعلامیه تفسیری

بند سوم شروط تحقق حق شرط

فصل دوم:

 

بررسی حقوق کودک در قانون مجازات اسلامی جدید

مبحث اول: تجميع و تفصيل قوانين  مربوط به مجازات اطفال

گفتار اول:سن مسئوليت كيفري

گفتار دوم: يكساني جنسيت

گفتار سوم :مجازات هاي جايگزين

گفتار چهارم: حذف مجازات اعدام

گفتار پنجم :مزیت های قانون جدید مجازات اسلامی نسبت به قانون قدیم

بند اول :توضیح 6  ماده که در قانون جديد به كودكان بزهكار اختصاص يافته

مبحث دوم :راهکارهایی برای موفقیت آمیز بودن طرح

گفتار اول:دیدگاه کسانی که اعتقاد دارند همچنان حکم اعدام جاری است

گفتار دوم :بررسی قانون در این باره

گفتار سوم :تدابیر قانون جدید برای کاهش جرم

نتیجه گیری

منابع و مراجع

Format : Word | Pages : 60

برای خرید و یا راهنمایی می توانید با یکی از موارد زیر تماس بگیرید

ایمیل :                         این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید (پشتیبانی 24 ساعته)

تلفن تماس :                09104561172 (پشتیبانی 24 ساعته)

برای مشاهده جزئیات و خرید روی دکمه زیر کلیک کنید

قیمت: 10000 تومان
 

دانلود فایل

پشتیبانی آنلاین

تماس و خرید

برای خرید و یا راهنمایی می توانید با یکی از موارد زیر تماس بگیرید

ایمیل     این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید  

تلفن تماس 09144185326
(24 ساعته)

شما اینجا هستید: Home مقاله و پایان نامه رشته حقوق دانلود کار تحقیقی حقوق کودک